2013. március 20., szerda

Új őrület: az ízpont diéta egyszerű fogyást ígér!

Az ízpont diéta egy újfajta szemlélet, kitalálója Dr. David Katz amerikai orvos, aki azt mondja, hogy az éhség…, vagyis a telítettség érzésünk, az ízekhez kötött. És, hogy ha variáljuk az ízeket egy étkezésen belül, akkor mi még jobban fogjuk kívánni az ételt, ezáltal többet fogunk belőle enni. Dieta etrend

Így találta kis az ízpont diétát: 1 nap csak egyfajta íz köré csoportosítsuk az étkezéseinket, így sokkal gyorsabban juttatunk az agynak egy olyan üzenetet, hogy telítve vagyunk, és akkor nem fogunk belőle annyit enni. Egy kikötés van: ne édeset együnk édessel, azután meg sósat sóssal, hanem picit finomítva, tehát ésszel csináljuk. De pl. ha reggelire ananászt eszünk, majd délben ismét, este pedig újra, az egy picit unalmassá válhat. nekünk ebben a programban az ízek harmóniájára kell törekednünk, nem hiába szeretjük, ha egy tányér színes, hiszen ez is jó hatással van a mi étkezésünkre. Szó szerint az emésztésünkre is.

Valamilyen szinten minden diétával a kezdet kezdetén lehet fogyni, mert átállítjuk a szervezetünket egy másik programra, ezáltal egy picit máshogy fog működni. Pl. először az anyagcsere is gyorsabb lesz. Hogy ez mennyire tartós, és hogy mikor áll meg a fogyás mértéke, ez mindegyiknél változó. Nagyon unalmassá válhat, és nehézzé. – mondja Dusa Fanny, dietetikus.

Az ízpont diéta lényege hogy nem számolunk szénhidrátot és kalóriát, továbbá csak annyi, hogy ébredéskor el kell döntenünk, aznap melyik íz domináljon étkezésünkben. Ha ezt megfogadjuk és betartjuk, akkor elvileg a zamatos ételekről és az édességről sem kell lemondanunk. Ebbe sok minden belefér, ezét egy próbát mindenképpen megér.

Forrás: http://xn--dita-cpa.net/uj-orulet-az-izpont-dieta-mindenkinek-egyszeru-fogyast-iger.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése